В Україні у четвер сильний мокрий cніг і дощ

В Україні у четвер сильний мокрий cніг і дощ

Укрінформ
За даними Укргідрометцентру, внаслідок впливу активного циклону в Україні очікуються складні погодні умови.

Про це повідомляє ДСНС України.

"Вночі 8 лютого в більшості областей Правобережжя сніг та мокрий сніг, у південних і центральних областях з дощем, вдень в Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій областях сильний сніг (приріст снігового покриву 8-10 см), в Черкаській та Кіровоградській областях сильні мокрий сніг та дощ, в Одеській та Миколаївській областях сильний дощ. У північних і західних областях місцями ожеледь, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця", - йдеться у повідомленні.

Вдень 8 лютого в Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській областях сильні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу.

Вітер південно-східний, східний, 7-12 м/с, вдень на Лівобережжі окремі пориви 15-20 м/с. Температура вночі 2-7° морозу, на Чернігівщині та Сумщині до 10° морозу, на заході та півдні країни близько 0°; вдень від 2° морозу до 3° тепла, в південній частині 4-9° тепла.

Вдень 8 лютого та вночі 9 лютого у Києві очікується помірний мокрий сніг (приріст снігового покриву 5-10 см), налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

Читайте також: У Карпатах зійшла лавина

Протягом 9 лютого: в Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Житомиській, Черкаській, місцями Київській та Чернігівській областях сильний сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини (приріст снігового покриву 10-20 см), на дорогах ожеледиця; в Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях сильний дощ та мокрий сніг, місцями ожеледь і налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

Вітер південно-східний з переходом на північно-західний, 7-12, вночі на Лівобережжі окремі пориви 15-20 м/с. Температура в західних областях вночі та вдень 0-5° морозу; на решті території від 2° морозу до 3° тепла, на півдні країни 1-6° тепла.

8 лютого в Україні та вночі 9 лютого посилення вітру до 15-20 м/с.

Такі погодні умови можуть призвести до порушення та припинення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, роботи електричних мереж, комунального господарства у більшості областей країни (крім південних).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-