У Харкові у торговців наркотиками вилучили

У Харкові у торговців наркотиками вилучили "товару" на 400 тис.

Укрінформ
У Харкові припинено діяльність міжетнічної групи торговців наркотиками, вилучено "товару" на 400 тис. грн.

Про це журналістам розповів начальник Управління протидії наркозлочинності ГУ Нацполіції у Харківській області Анатолій Козар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спецоперація проведена 6 лютого силами Управління протидії наркозлочинності, слідчого управління ГУ НП у Харківській області, спецпризначенців харківського "КОРД" під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Усіх п'ятьох членів злочинної групи, що склалася на етнічній основі з міжрегіональними зв'язками, затримано у порядку ст. 208 КПК України. У них вилучено наркотиків на суму майже 400 тис. грн. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на термін від 6 до 10 років з конфіскацією майна", - зазначив Козар.

Читайте також: Харківська ДТП: Зайцевій і Дронову продовжили арешт іще на два місяці

За його словами, протягом року зловмисники займалися збутом елітних сортів "каннабісу" серед наркозалежних студентів-іноземців.

"Організував злочинну групу 36-річний громадянин Палестини. Він відповідав за постачання наркотиків, збут і розподіл обов'язків між членами групи, контролював грошові доходи, отримані від незаконного обігу наркотиків. Зберігати наркозілля злочинцям допомагала 37-річна уродженка Сумської області, яка жила у передмісті Харкова. Вона також розфасовувала товар по дозах для подальшої реалізації та допомагала вести "чорну" бухгалтерію", - додав Козар.

Читайте також: Штепа не з'явилася на суд

Також у складі групи діяли 22-річний одесит і 25-річний громадянин Іраку. Вони збували наркотики виключно студентам-іноземцям, які навчалися у ВНЗ Харкова.

Канал надходження наркотиків налагодив 55-річний громадянин Єгипту, який жив у Полтаві і відповідав за постачання наркотиків і подальший їх розподіл серед тих, хто збувальників вказаної групи. Під час обшуків за адресами проживання фігурантів вилучено 105 фасованих пакетів з наркозіллям і матеріальні цінності, отримані злочинним шляхом: готівка на суму майже 41 тис. грн, банківські картки, документи на право власності житла, мобільні телефони.

Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилка або збут наркотичних засобів, психотропних речовин чи їх аналогів) КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-