ДТП у Харкові: завтра суд оголосить, чи залишить за гратами Зайцеву і Дронова

ДТП у Харкові: завтра суд оголосить, чи залишить за гратами Зайцеву і Дронова

Укрінформ
Київський райсуд Харкова переніс на завтра оголошення рішення щодо продовження запобіжного заходу ще на 60 діб без застави для 20-річного водія Lexus Олени Зайцевої і 49-річного водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова - учасників резонансної ДТП у центрі Харкова.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

Подія сталася 18 жовтня 2017 року, на місці загинуло 5 осіб і ще шестеро було госпіталізовано, причому одна постраждала померла в лікарні.

"Оскільки обраний раніше для Зайцевої і Дронова запобіжний захід у вигляді арешту без застави спливає 10 лютого, суд визнав можливим розглянути продовження заходу на сьогоднішньому підготовчому засіданні, де зазвичай вирішується питання про призначення кримінального провадження до розгляду по суті обвинувачень. Прокурор Ігор Омельченко наполягав на продовженні запобіжного заходу на 60 діб без застави. Зайцева погодилась з цим заходом і вважає можливим призначити провадження до розгляду по суті. Дронов проти продовження арешту: його захист наполягав на цілодобовому домашньому арешті з носінням браслета. З приводу розгляду справи по суті Дронов не висловився. Суд пішов у дорадчу кімнату, а потім оголосив, що рішення буде оголошено завтра, о 14:00", - зазначили в суді.

У суді додали, що присутні на засіданні потерпілі та їхні представники підтримали клопотання прокуратури про продовження арешту для обох обвинувачених.

"Адвокат постраждалих сімей Дмитро Марцонь заявив про намір подати позов про компенсацію моральної шкоди в сумі 1 млн грн на кожного загиблого. Він також наголосив, що самі потерпілі не будуть вести переговори з представниками підсудних за межами залу суду", - сказали в суді.

Читайте також: Кривава ДТП у Харкові: обвинувальний акт на Зайцеву вже у суді

Що стосується ряду скарг з боку захисту Дронова, то, за словами прокурора, всі клопотання захисту були розглянуті на стадії досудового розслідування і задоволенню на цьому етапі не підлягають.

За словами прес-секретаря прокурора Харківської області Віти Дубовик, на суді були присутні 30 учасників процесу: 12 потерпілих (родичі загиблих і постраждалих), 7 адвокатів потерпілих, 3 адвокати підозрюваних (у Дронова їх 2), 6 прокурорів, і будь-який з них може представляти обвинувачення в суді, 2 підозрюваних: "Зайцева і Дронов сиділи на одній лаві, причому Дронов зняв лікувальний комір, одягнений після травми".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 18 жовтня о 20:45 на перехресті вул.Сумської і пров.Мечникова у центрі Харкова зіткнулися автомобілі Lexus RX 350 і Volkswagen Touareg. На місці загинуло п'ятеро осіб, шестеро - госпіталізовано. Через кілька днів померла ще одна постраждала в аварії.

13 грудня Київський райсуд Харкова продовжив арешт без застави для учасників ДТП Олени Зайцевої і Геннадія Дронова до 10 лютого 2018 року.

2 січня прокуратура Харківської області затвердила обвинувальний акт за фактом порушення ПДР, що спричинило загибель людей. Досудовим розслідуванням встановлено, що обидва водії порушили правила дорожнього руху: кожному з них загрожує до 10 років позбавлення волі.

Зайцева на суді визнала себе винною, плакала, стверджувала, що не вживає наркотики. Дронов себе винним не визнає.

Станом на 20 грудня допитано більш як 100 осіб, призначено більш як 40 експертиз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-