Черкащина приєдналася до нацпроекту з розвитку інклюзивної освіти

Черкащина приєдналася до нацпроекту з розвитку інклюзивної освіти

Фото
Укрінформ
Черкащина приєдналася до національного проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». Меморандум про співпрацю підписали дружина Президента України Марина Порошенко та голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА. 

"Марина Порошенко та голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко підписали Меморандум про співпрацю, у рамках якого область долучилася до національного проекту Благодійного Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». Так Черкащина стала десятим регіоном України, в якому він реалізується", - йдеться у повідомленні.

За словами першої леді, сьогодні на Черкащині працюють 104 інклюзивні школи, у яких навчається 209 учнів з особливими освітніми потребами. Інклюзивною освітою охоплено лише 4% «особливих» дітей регіону.

Читайте також: На Харківщині відкрили перший в області центр для особливих дітей

Із метою створення якісних умов для навчання учнів з особливими освітніми потребами у загальноосвітніх закладах Порошенко передала Ткаченку типові проекти медіатеки та ресурсної кімнати, розроблені Благодійним фондом Порошенка.

Також перша леді зустрілася з головами районних рад, ОТГ та міськими головами, щоб ініціювати створення мережі Інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ) в Черкаській області на рівні місцевих громад. Зустріч пройшла на базі інклюзивної Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3, в якій навчається одинадцятеро учнів з особливими освітніми потребами.

Марина Порошенко з робочим візитом відвідала Черкаси/ Фото Михайла Марківа

У рамках проекту зі створення інклюзивного освітнього середовища Марина Порошенко взяла участь у відкритті інклюзивної групи дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу №60, який відвідують шестеро дітей з синдромом Дауна. На згадку про зустріч перша леді подарувала вихованцям інклюзивної групи музичний центр, м’які іграшки та солодощі.

На Черкащині дружина Президента ознайомилася із роботою обласного навчально-реабілітаційного центру «Країна добра». Це спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад, який охоплює навчанням 89 дітей з порушеннями слуху, мовлення або з затримкою психічного розвитку. Центр спрямований на навчання дітей основним соціальним навичкам та надання корекційно-розвиткових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-