На Дніпропетровщині розпустили на карантин понад 30 тисяч школярів

На Дніпропетровщині розпустили на карантин понад 30 тисяч школярів

Укрінформ
Понад 30 тисяч школярів Дніпропетровщини, а це 10% від загальної кількості учнів, – на карантині через поширення гострих респіраторно-вірусних захворювань та грипу. На вимушених канікулах – 52 школи та 371 окремий клас.

Про це розповіли в департаменті освіти та науки Дніпропетровської ОДА. 

«Призупиняти навчально-виховний процес у школі чи класі через захворюваність дітей – це рішення місцевих органів влади. Хтось вважає за необхідне ввести канікули у всіх школах, як у Нікополі. Нині там не працюють 26 навчальних закладів. На деяких територіях – призупиняють уроки в окремих класах», – наголосили в департаменті.

На вимушених канікулах – учні шкіл та окремих класів Вільногірська, Дніпра, Жовтих Вод, Кам’янського, Кривого Рогу, Марганцю, Нікополя, Павлограда, Верхньодніпровського, Криничанського, Криворізького, Новомосковського, Петропавлівського, П’ятихатського районів, а ще – Богданівської, Криничанської, Петриківської, Чкалівської об’єднаних громад.

Читайте також: На Вінниччині «грипують» 89 шкіл

Варто зазначити, що на Дніпропетровщині 910 шкіл, у яких навчаються понад 300 тисяч дітей.

За даними епідеміологічних досліджень ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України», в області з приводу гострих респіраторних захворювань та грипу за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося понад 20 тисяч осіб, із них 74% - діти до 17 років. У порівнянні з попереднім тижнем захворюваність зросла на 16,1%. Епідемічний поріг перевищено на 5 адміністративних територіях області: м. Кам’янське, м. Жовті Води, м. Вільногірськ, м. Нікополь, м. Кривий Ріг.

З початку епідемічного сезону проти грипу в області щеплено майже 26 тис. осіб (72,2% від запланованих), у тому числі: медичного ризику – майже 8 тис. осіб, епідемічного ризику – 18 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-