Пластичні хірурги з ФРН вже дев'ятий раз провели у Львові безкоштовні операції

Пластичні хірурги з ФРН вже дев'ятий раз провели у Львові безкоштовні операції

Фото
Укрінформ
Німецькі пластичні хірурги – подружжя Клаус Екснер та Б’янка Байкан-Екснер здійснили вже дев'ятий робочий візит до Львова.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

"Подружжя відомих пластичних хірургів з Німеччини – професор, доктор медичних наук Клаус Екснер та доктор Б’янка Байкан-Екснер з 31 січня до 5 лютого перебували у Львові. На базі опікового центру 8 міської клінічної лікарні німецькі фахівці спільно з львівськими хірургами безкоштовно проконсультували 52 та прооперували 17 пацієнтів зі складними вродженими і набутими вадами з 14 областей України. Це уже дев’ятий візит німецьких хірургів до Львова", - йдеться у повідомленні.

Як розповів завідуючий опіковим відділенням 8 лікарні Василь Савчин, з Клаусом та Б`янкою Екснер лікарня співпрацює із 2012 року, коли Львів приймав у себе матчі Чемпіонату Європи з футболу і німецькі благодійники виділили кошти для доброчинних акцій.

Савчин із колегами неодноразово побували на стажуваннях у різних лікарнях і клініках Німеччини. А до Клауса з часом приєдналася у поїздках в Україну його дружина Б'янка. Вони беруться за найскладніші операції, обираючи пацієнтів під час консультацій. Насамперед, це діти, які страждають від вроджених та набутих вад.

Як зазначив у розмові із кореспондентом Укрінформу Клаус Екснер, кожна із таких операцій у німецькій клініці коштує від 3 до 7 тисяч євро. Щоправда, вартість хірургічних втручань німцям покривають страховки. У Львові операції німецькі фахівці здійснюють безкоштовно.

Читайте також: Гройсман обіцяє швидко добудувати "ключові" лікарні в регіонах

Скористатися такою можливістю прагнуть пацієнти з усіх регіонів України. Ось і під час нинішнього візиту Клаус і Б'янка разом із львівськими колегами прооперували пацієнтів з Івано-Франківської, Вінницької, Одеської, Чернівецької, Дніпропетровської, Харківської, Рівненської, Волинської, Кіровороградської, Хмельницької, Сумської та Київської областей.

У Львові за п’ять днів німецькі і львівські хірурги проконсультували 52 і прооперували 17 українців зі складними вадами / Фото: Львівська міська рада

Крім того професор Екснер ділиться досвідом і сучасними технологіями пластичної хірургії з українськими колегами. Під час приїзду у липні минулого року він провів два майстер-класи для молодших хірургів і для інших зацікавлених лікарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-