На Вінниччині «грипують» 89 шкіл

На Вінниччині «грипують» 89 шкіл

Укрінформ
На Вінниччині для запобігання поширенню захворювання на грип та ГРВІ у 89 загальноосвітніх закладах призупинено навчання.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у департаменті освіти і науки Вінницької ОДА.

«Станом на понеділок призупинено навчальний процес для запобігання поширенню захворювання на грип та ГРВІ у 89 загальноосвітніх закладах області. Загалом на вимушених канікулах перебувають 53279 школярів», - повідомили в департаменті.

У відомстві зазначають, що заходи із запобігання поширення грипу та ГРВІ застосовано у м. Вінниці та восьми районах області. Вимушені канікули у школах оголошено на різний строк, - в одних він завершується у середу, інші «грипуватимуть» і до 13 лютого. Загалом по області рівень захворюваності залишається нижчим від епідпорогу на 8%, а в обласному центрі епідпоріг перевищено.

Читайте також: На Волині 15 шкіл закрили на карантин через ГРВІ

Тож найбільше освітніх закладів призупинили навчання у м.Вінниці – 35 загальноосвітніх шкіл, у яких навчаються 39588 учнів. Також не працюють чотири садочки. Станом на понеділок епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ у місті перевищено на 6%, причому 71% від загальної кількості хворих (4500 осіб) – це діти.

Очікується, що в міських школах вимушені канікули продовжать до 12 лютого, а до переліку закладів, де буде зупинено навчальний процес, додадуть і заклади позашкільної освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-