На Волині 15 шкіл закрили на карантин через ГРВІ

На Волині 15 шкіл закрили на карантин через ГРВІ

Укрінформ
На Волині через зростання захворюваності на ГРВІ на карантин закрили 15 шкіл у різних населених пунктах, в тому числі в облцентрі Луцька.

Про це повідомляє прес-служба Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України. 

"Протягом двох останніх тижнів ріст захворюваності на ГРВІ відбувається за рахунок дітей шкільного віку. Враховуючи пропозиції лікарів-епідеміологів, органами місцевого самоврядування призупинено навчання в школах області, де кількість відсутніх понад 20%. Це окремі школи в Іваничівському, Ківерцівському, Ратнівському, Рожищенському, Шацькому районах та м.Луцьку. (станом на 06.02.2018 р. обмежувальні заходи застосовані у 15 школах області)", - йдеться у повідомленні.

Також зазначають, що протягом 3-4 лютого загострилась ситуація щодо захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями в школі-інтернаті с.Затурці Локачинського району, де захворіло 11 учнів. Діти оперативно ізольовані та госпіталізовані, за контактними встановлено медичний нагляд. Вихованці та персонал закладу проти грипу прищеплені.

У ВОЛЦ поінформували, що протягом останнього тижня ріст захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями та грипом склав 13% порівняно з минулим тижнем. Захворіло понад 6,4 тис осіб, серед котрих 64% — діти до 17 років. Кількість госпіталізованих з ускладненнями ГРВІ збільшилась на 11%.

Читайте також: В ужгородській школі троє дітей захворіли на менінгіт

За результатами досліджень вірусологічної лабораторії Волинського обласного лабораторного центру від двох хворих дітей із Рожищенського району виділено вірус сезонного грипу типу В, що свідчить про циркуляцію цього збудника на території області.

При цьому показник захворюваності нижчий від розрахункового епідемічного порогу на 8,6%. Перевищення епідемічного порогу не зафіксовано в жодному з районів та міст області. Найвищі показники захворюваності на ГРВІ та грип зареєстровано в Маневицькому, Луцькому районах, містах Луцьку та Нововолинську, найнижчий – в Іваничівському, Рожищенському районах. З початку епідемічного сезону вже перехворіло близько 90 тисяч волинян (8,5%), що менше рівня минулого року на 19%.

На Волині від початку епідемічного сезону проти грипу на Волині вакциновано майже 2900 осіб (87% від запланованого обсягу), в т.ч. понад 1200 дітей до 17 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-