Дунаєвецька ОТГ на Хмельниччині запустила сміттєсортувальну лінію

Дунаєвецька ОТГ на Хмельниччині запустила сміттєсортувальну лінію

Децентралізація
Укрінформ
У Дунаєвецькій  ОТГ на міському сміттєзвалищі запрацювала у тестовому режимі сміттєсортувальна лінія.

Як повідомляє сайт Дунаєвецької міськради, пробний запуск об’єкта відбувся після низки спірних питань, проектних помилок та перенесення термінів здачі в експлуатацію.

"Це досить важлива для громади подія, адже коли ми об’їжджали наші населені пункти, зустрічалися з селянами під час сходів сіл, то не раз піднімали питання збору сміття. Це ж наша екологія і наше здоров’я та життя. Саме з метою вирішення цієї проблеми у 2016 році було прийняте рішення про будівництво об’єкта, котрий дав би нам змогу сортувати сміття та мати з цього зиск. Під час пробного запуску лінії ми пересвідчилися в якості роботи преса для пластику та паперу, відокремленні органіки та металів", - заявила голова Дунаєвецької міськради Веліна Заяць.

Робоча група міської ради також побачила і деякі слабкі місця у цьому процесі, "тож найближчим часом їх буде виправлено і вже зовсім скоро лінія таки запрацює".

Читайте також: Житомирщина лідирує за темпами створення ОТГ - Порошенко

За словами Заяць, раніше вона мала змогу побачити роботу сміттєсортувальної лінії в Литві, а згодом фахівці громади стали переймати досвід у золочівського сміттєсортувального підприємства на  Львівщині, де наприкінці 2013 року запрацювала одна з найбільш успішних сміттєсортувальних ліній в країні. "Зокрема "підгледіли" магніт, який відсортовує метал та витяжки для покращення умов праці робітників. І хоч це тільки наші перші кроки у такій важливій та вкрай потрібній для громади справі, але з часом лінія буде розширюватися та вдосконалюватися. Тим паче, що попит на сміття є, а враховуючи практику інших сортувальних ліній, проблеми зі збутом переробленого непотребу не буде", - зазначила голова  Дунаєвецької міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-