Плутанина з джмелями: УКАБ заявляє, що експорту комах не було

Плутанина з джмелями: УКАБ заявляє, що експорту комах не було

Укрінформ
У 2017 році експорту джмелів з України не було.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

“Минулого тижня Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» оприлюднила інформацію щодо експорту джмелів з України. На превеликий жаль, мусимо констатувати, що ця інформація не підтвердилась. У 2017 році експорту джмелів з України не було”, - йдеться в повідомленні.

Похибка сталася через неправильну інтерпретацію коду УКТ ЗЕД за даними Державної служби статистики України. Живі джмелі входять у 10-ти значний код УКТ ЗЕД 0106 90 00 90 і дійсно, за результатами січня-вересня 2017 року було експортовано 73 т продукції цієї групи на загальну суму 307 тис дол США. Проте, при глибшому аналізі даного коду і групи товарів було виявлено, що джмелів не вивозили за кордон. Окрім джмелів група включає також бджіл, павуків, мотилів і інших. Саме по цим категоріям здійснювався експорт.

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу" просить вибачення за неправильну інтерпретацію даних.

Читайте також: Україна може збільшити експорт в ЄС за рахунок еко-продуктів

Треба зазначити, що в Україні  вже два роки в селі Музичі під Києвом працює перша і поки єдина в Україні шмелеферма.  Джмелів розводять для запилення культур, купують їх тепличники та садівники.  Для них ця комаха набагато цікавіше, ніж бджола, завдяки тому, що літає і в прохолодну, і в хмарну погоду. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-