Епідемії грипу на Харківщині немає, але хворих побільшало

Епідемії грипу на Харківщині немає, але хворих побільшало

Укрінформ
Захворюваність на грип у Харківській області за тиждень виросла на 23,8%, але до епідемії далеко.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у Харківському лабораторному центрі МОЗ України.

"Минулого тижня у регіоні захворіли на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) майже 11 тисяч осіб, дві третини яких - діти. Порівняно з попереднім періодом  захворюваність виросла на 23,8%, проте у цілому рівень захворюваності низький. Госпіталізовано 229 хворих, що становить 2,1% загальної кількості хворих, у тому числі  - 133 дитина", - зазначили у відомстві.

Дві третини хворих дітей - учні шкіл (їх більшість) і вихованці дитячих дошкільних установ.Темп приросту хворих школярів - 41,2%.

""Незважаючи на те, що у місті Харкові та ряду районів області - Ізюмському, Куп'янському, Вовчанському, Нововодолазькому, Шевченківському, - захворюваність перевищує середньообласну, показник порогового рівня не перевищено ні в одному з районів області", - додали у відомстві.

Критичне наближення захворюваності до епідпорогу відзначається у Нововодолазькому районі, де найвищий показник захворюваності - 535,75 осіб на 100 тис. населення. Найнижчий показник зареєстровано у Чугуєві - 27,31 на 100 тис. населення.

Читайте також: У Києві через грип закрили три школи

"Щодо даних по Харкову, то тут захворіли 7,5 тис. осіб, із них понад 5 тис.  - діти. Хоча захворюваність дітей виросла на 28,6%, епіпорог не перевищено", - підкреслили у лабораторному центрі.

За даними вірусологічного моніторингу, при обстеженні 161 хворого з підозрою на грип і ГРВІ у двох осіб знайдено вірус грипу типу В, у 41,6% хворих знайдено вірус парагрипу, у 38,9% - РС-вірус і у 16,7% - аденовірус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-