У Львові маршрутників штрафуватимуть за зрив графіка та бруд

У Львові маршрутників штрафуватимуть за зрив графіка та бруд

Укрінформ
Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив договір про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, яким передбачено штрафи, зокрема, за порушення графіку руху та неналежний санітарний стан маршруток.

Про це повідомляє прес-служба міськради.

"У договорі конкретніше передбачені штрафні санкції до перевізників, яких не було передбачено в попередньому договорі... За невипуск автобусів на маршрут, за порушення регулярності виходу – це буде штраф у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів (3400 грн - ред.). За інші порушення, до прикладу, незабезпечення автобусів відповідним освітленням, неналежний санітарний стан – штраф 100 неоподаткованих мінімумів (1700 грн - ред.)", - зазначив в.о. начальника управління транспорту Олег Партика.

Згідно з договором від перевізників вимагатиметься капітальний ремонт автобусів, придбання вживаних, але обов’язково з низьким рівнем підлоги, та закупівля нових автобусів. Щороку перевізники мають оновлювати рухомий склад мінімум на 10%.

Читайте також: Київстар запустив "дистанційний нагляд" за авто

Якщо ж водії в маршрутках погано поводитимуться з пасажирами, то з цього приводу необхідно звертатися в управління Укртрансбезпеки. Там мають право провести перевірку та скласти відповідний протокол і на підприємство, і на водія, розповів Партика.

Уже найближчим часом у Львові планують оголосити конкурс на визначення перевізників на автобусні маршрути загального користування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-