Сєверодонецьк звернувся до Порошенка через збої в енергиці Луганщини

Сєверодонецьк звернувся до Порошенка через збої в енергиці Луганщини

Укрінформ
Депутати Сєверодонецької міської ради звернулись до Президента України, Кабінету міністрів України та інших органів влади щодо підключення Луганської області до Єдиної енергетичної системи країни.

Текст звернення оприлюднений на офіційному сайті міськради.

«Ми, депутати Сєверодонецької міської ради, дуже стурбовані ситуацією щодо забезпечення стабільного енергопостачання в Луганській області, що вже тривалий час не вирішується належним чином. Відсутність стратегії енергетичної безпеки держави призвела до того, що вже протягом трьох років Луганська область є відрізаною від стабільного підключення до Єдиної енергетичної системи. Кожне аварійне відключення потужностей Луганської ТЕС призводить до зупинення систем життєзабезпечення області, що є вкрай небезпечним у нашому промисловому регіоні, та викликає велику соціальну напругу серед населення», - йдеться в тексті документу.

Як відомо, згідно з розпорядженням Кабміну від 04.07.2017 р. № 446-р схвалено техніко-економічне обрунтування «Нове будівництво» ПС 500 кВ «Кремінська» з заходами ПЛ 500 кВ «Донбаська - Донська» та ПЛ 220 кВ «Кремінська – Ювілейна» в Луганській області. В квітні 2017 року ДП «НЕК «Укренерго» провело тендер, за результатами якого був визначений переможець, з яким ще у травні 2017 року було укладено відповідний договір підряду.

Читайте також: Сєверодонецький "Льодовий палац спорту" банк хотів забрати за борги

Однак, за інформацією, що є в розпорядженні сєверодонецьких депутатів, будівельні роботи так і не розпочаті. Отже, вони наголошують, що недотримання зазначеного терміну, а тим більше затягування з виконанням цих робіт, буде мати незворотні наслідки для всього промислового та кадрового потенціалу Луганської області.

На даний час наявні потужності Луганської ТЕС та ТОВ «ЛЕО» не зможуть забезпечити електроенергією промислові підприємства області в необхідному обсязі, що унеможливлює їх стабільну роботу та забезпечення гідної заробітної плати працівникам, призводить до скорочення штатів, та в подальшому негативно впливає на наповнення бюджетів всіх рівнів.

У зверненні наголошується на неприпустимості подовження строків виконання робіт по будівництву ПС 500 кВ «Кремінська» з заходами ПЛ 500 кВ «Донбаська - Донська» та ПЛ 220 кВ «Кремінська – Ювілейна».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-