Мінрегіон виклав зразки документів для розпису місцевих бюджетів

Мінрегіон виклав зразки документів для розпису місцевих бюджетів

Децентралізація
Укрінформ
Центральний офіс реформ при Мінрегіоні для полегшення роботи фінансистів ОТГ підготував зразки документів для розробки Порядку складання і виконання розпису місцевих бюджетів.

Про це повідомляє портал "Децентралізація".

"З метою надання консультативно-методичної допомоги працівникам фінансових служб органів місцевого самоврядування, в тому числі новоутворених об’єднаних територіальних громад та полегшення їх роботи у процесі підготовки Порядку та документу, яким він затверджуватиметься, експертами Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні (за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та  проекту SKL International) підготовлено зразки таких документів у двох варіантах", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що процес формування місцевих бюджетів завершено і наступною стадією бюджетного процесу є виконання місцевих бюджетів, що здійснюється за розписом, який затверджується керівником місцевого фінансового органу.

"Розпис місцевого бюджету складається та виконується за чітко визначеним механізмом, який регламентується відповідним Порядком та затверджується нормативним актом, що приймається керівником місцевого фінансового органу", - повідомили експерти Групи фінансового моніторингу.

Фахівцями розроблено зразки документів у двох варіантах. Перший - для тих органів місцевого самоврядування, в яких структурний підрозділ з фінансово-бюджетних питань створений як самостійна юридична особа. Другий варіант можуть застосовувати об’єднані територіальні громади, в яких підрозділ з фінансово-бюджетних питань не виокремлений, а входить до складу апарату місцевої ради. В цьому випадку функції місцевого фінансового органу забезпечує сільський, селищний, міський голова, що передбачено пунктом 36 частини 1 статті 2 Бюджетного кодексу України, які він реалізує через відповідний підрозділ апарату місцевої ради, додали експерти.

Читайте також: На Житомирщині студентам запропонують стажування в ОТГ

Довідково. Відповідно до пункту 46 частини 1 статті 2 Бюджетного кодексу України розпис бюджету – документ, в якому встановлюється розподіл доходів, фінансування бюджету, повернення кредитів до бюджету, бюджетних асигнувань головним розпорядникам бюджетних коштів за певними періодами року відповідно до бюджетної класифікації.

Згідно з нормами пункту 5 наказу Міністерства фінансів України від 28.01.2002 № 57 "Про затвердження документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету" - місцеві фінансові органи розробляють Порядок складання і виконання розпису місцевих бюджетів.

Підготовка Порядку здійснюється відповідно до Інструкції про складання і виконання розпису Державного бюджету України, яка затверджена вищезазначеним наказом Міністерства фінансів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-