За політичну кризу в Черкасах візьмуться АТОвці, профспілки та волонтери

За політичну кризу в Черкасах візьмуться АТОвці, профспілки та волонтери

Укрінформ
Політичну кризу в Черкасах через неспроможність депутатів сформувати виконком, вирішуватиме «третя незалежна сила» - учасники АТО, волонтери, профспілки та громадські активісти.

Про це під час прес-конференції 31 січня заявили члени Координаційної ради учасників АТО, яка складається з представників понад 17 громадських об’єднань, повідомляє сайт Черкаської міської ради.

Самим депутатам це не дуже подобається, через що вони навіть звернулися до правоохоронців.

“Продовжувати брати участь у вирішенні політичної кризи, яка на думку представників Координаційної ради учасників АТО, триває в Черкасах... й надалі брати активну участь у формуванні нового складу виконавчого комітету Черкаської міської ради, головними принципами у роботі якого мають бути інтереси громади міста. Оскільки, на переконання представників Координаційної ради, виконком – це робочий орган міської влади, який вирішує поточні проблеми життєдіяльності міста. І – аж ніяк не місце для зведення політичних рахунків чи бізнес-інтересів”, - такі тези були озвучені під час заходу громадськості.

Коментуючи ситуацію, представники Координаційної ради учасників АТО, які вкотре наголошують, що виступають, як «третя незалежна сила», заявили, що готові сісти за стіл переговорів з представниками інших депутатських фракції. Зокрема, сьогодні публічно запросили до такого діалогу керівників різних політичних сил у міській раді.

На думку виступаючих, це - необхідна передумова задля недопущення подальшого поглиблення кризи в місті, яка перейшла з площини політичних дебатів уже й на фінансову, соціальну та комунальну сфери.

Читайте також: Міськрада Черкас спромоглася на бюджет, але вирішила саморозпуститись

Координаційна рада учасників АТО заявила про себе під час сесії міської ради 29 січня, яка тривала декілька годин і, як усі попередні сесії, супроводжувалася суперечками, лайками та звинуваченнями. Лише після появи в залі людей в чорному однострої депутати із п’ятої спроби таки ухвалили бюджет Черкас на 2018 рік.

На думку міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, частина депутатського корпусу свідомо саботувала прийняття бюджету, який мали ухвалити ще до 25 грудня. Ухвалений документ мер називає "компромісним".

“Жоден бюджет, напевно, не може бути досконалим. Але, судячи з усього, частина депутатів навіть не збиралася голосувати за нього. Для них зараз головне у будь-який спосіб "протиснути" свій виконавчий комітет, який би вже працював із бюджетом, – прокоментував він журналістам. – Натомість проголосований документ передбачає нарахування заробітної плати з урахуванням рівня інфляції, розрахунки за енергоносії тощо. Розподіл коштів по бюджету розвитку ми ще продовжимо обговорювати”, - підкреслив Бондаренко.

Треба зазначити, що втручання в діяльність міської ради "третьої незалежної сили" не всім сподобалося. Деякі депутати появу учасників АТО в залі розцінили як примус, тим більше, що ті не дуже церемонилися з обранцями. Зокрема, тих, хто не хотів голосувати, просто не випускали із залу.

Тож, окремі депутати звернулися з заявами до правоохоронців.

В середу 31 січня на сайті поліції Черкаської області з’явилося повідомлення, що “за фактом подій, які відбулися під час сесії міської ради Черкас, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. На даний час поліція здійснює комплекс слідчих заходів для встановлення всіх обставин події”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-