На Закарпатті відкрили лікарню, яку почали будувати ще при СРСР

На Закарпатті відкрили лікарню, яку почали будувати ще при СРСР

Укрінформ
Один із найстаріших довгобудів Закарпаття – дільничну лікарню в селі Угля Тячівського району здали в експлуатацію. Цей медичний заклад почали будувати ще у 1981 році. Будівельні роботи на об’єкті тричі заморожувалися через брак коштів.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської ОДА.

«Один із найстаріших довгобудів Закарпаття – Углянську дільничну лікарню – урочисто здали в експлуатацію. Медичний заклад, так необхідний для цього кущового села в Тячівському районі, почали будувати ще в період СРСР у 1981 р. Тоді вдалося звести й накрити дахом цегляну «коробку», що врятувало її від подальшої руйнації. З початку 80-х минулого століття й до 2013-го будівельні роботи на об’єкті починалися чотири рази і щоразу заморожувалися через брак коштів», - йдеться в повідомленні.

Зрештою, останній етап робіт почали у серпні 2016-го. Наразі будівництво завершене, і село отримало сучасний медичний заклад.

Читайте також: МОЗ повідомляє про зростання захворюваності на кір

«Углянська дільнична лікарня обслуговуватиме 16 тисяч мешканців чотирьох сіл Тячівського району – Углі, Великої Углі, Колодного і Кричева. У Тячівському районі (який, до речі, найбільший в Україні за площею) найкраща ситуація з приростом населення, тому відкриття нового об’єкта – цілком закономірне», – зазначив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Як повідомляють у прес-службі ОДА, Углянська дільнична лікарня вже прийняла перших пацієнтів із числа мешканців Углі та сусідніх сіл.

Лікарня отримала від обласної та районної влади подарунки – комп’ютерне обладнання, а також подарункові сертифікати на маніпуляційне і медичне обладнання.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Тячівщина – район Закарпаття, де спостерігалось найбільше випадків захворювання на кір. Наразі усі школи та дитсадки тут закриті на карантин.

Фото з офіційного сайту Геннадія Москаля 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-