Справу про торгівлю

Справу про торгівлю "липовим" ботоксом направили до суду

Укрінформ
Прокуратура Київської області скерувала до суду обвинувальні акти стосовно матері та доньки, які замовляли в Китаї фальсифікат під виглядом ботоксу, а потім поставляли його у салони краси по всій території України.

Про це інформує прес-служба відомства.

“Прокуратурою Київської області затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальні акти стосовно матері та доньки, які в Китаї замовляли речовину невідомого походження під виглядом препарату ботокс за 25-30 доларів США, а вже в Україні вони його продавали у салони краси за 130-150 євро”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що незаконна діяльність родини тривала з грудня 2016 по червень 2017 рр.

Наголошується, що у пацієнтів, яким вводили цей препарат, значно погіршувався стан здоров’я, а одна жінка потрапила до реанімації.

За результатами проведеної експертизи було встановлено, що цей препарат ніколи не вироблявся для жодної країни світу і не був зареєстрований в жодній країні світу, а отже він є фальсифікованим лікарським засобом, який знаходиться у незаконному обігу.

У прокуратурі Київщини поінформували, що жінкам загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 8 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Краса по-українськи: до салонів постачали підроблений ботокс

Як повідомляв Укрінформ, у липні прокуратура Київської області викрила родину, яка постачала у салони краси по всій Україні фальсифікований лікарський препарат невідомого походження, що впливав на стан здоров'я потерпілих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-