У Херсоні націоналісти провели смолоскипний марш на честь Героїв Крут

У Херсоні націоналісти провели смолоскипний марш на честь Героїв Крут

Укрінформ
У Херсоні у понеділок ввечері представники ВО "Cвободa", ВГО "Cокіл", НВР "Прaвий сектор", партії "Нaціонaльний Корпуc" та інших націоналістичних організацій провели смолоскипний марш центром міста на честь Героїв Крут.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Марш розпочався від площі Свободи, де розташований постамент Героям Небесної сотні, і завершився на вулиці Віктора Гошкевича біля Херсонського гідрометеорологічного технікуму, студент якого Олександр Райхерт, загинув у листопаді 2014 року поблизу Донецького аеропорту.

Читайте також: У Києві відкрили пам'ятник Героям Крут

Попереду колони йшов барабанщик та несли червоно-чорний банер з написом "Памятай про Крути. Вони померли - щоб ми жили". Крім смолоскипів учасники маршу тримали також державні прапори України та прапори своїх політичних сил.

Під час руху вулицями міста учасники маршу вигукували гасла: "Слава Україні - Героям слава", "Слава нації - смерть ворогам", "Україна - понад усе!", "Героям Крут - слава, слава, слава!", "Наша земля - наші Герої!", "Пам'ятай чужинець, тут господар українець!".

Читайте також: Харків'яни пройшли смолоскипною ходою на честь Героїв Крут

У смолоскипному марші взяли участь близько 200 чоловік, в основному молодь.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок вдень у Херсоні відбулася хода курсантів, студентів та військовослужбовців, присвячена 100-річчю бою під Крутaми, у якій взяли участь понад 250 осіб.

Читайте також: У Києві показали реконструкцію бою військ УНР проти більшовиків на заводі "Арсенал"

Учасники ходи пройшли тим же маршрутом - від площі Свободи до меморіальної дошки Олександра Райхерта на будівлі Херсонського гідрометеорологічного технікуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-