У Сумах пам’ять загиблих у бою під Крутами вшанували смолоскипною ходою

У Сумах пам’ять загиблих у бою під Крутами вшанували смолоскипною ходою

Укрінформ
У понеділок, 29 січня, у Сумах пройшла смолоскипна хода в пам’ять про загиблих 100 років тому у бою під Крутами молодих українських захисників.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"100 років тому поліг цвіт української нації, який є прикладом для нашого покоління. Під Крутами один гімназист стояв проти 20 більшовиків. Ця подія має велике значення в історії України та показує суть патріотизму. І сьогодні, разом збудувавши справжню армію, ми переможемо зовнішнього ворога. Поки ми пам’ятаємо про події під Крутами, поки наші герої мужньо захищають країну у зоні АТО, – ми непереможні”, – зазначив під час відзначення річниці голова Сумської ОДА Микола Клочко.

Ході передувала низка заходів, приурочених до визначної події.

Читайте також: Львів'яни запалили лампадки пам'яті на могилах учасників бою під Крутами

Зокрема, в обласному краєзнавчому музеї представлено виставку "Крути – символ героїзму українського юнацтва”.

"Ми підготували експозиції документів, газет, грошей, щоб усі бажаючі могли ближче подивитися, доторкнутися і відчути дух 100-річної давнини”, – зауважив під час відкриття виставки директор музею Владислав Терентьєв.

Виставку та концерт-реквієм "Нескорені” розпочали хвилиною мовчання в пам’ять про полеглих, зачитали вірші про Героїв Крут та виконали відому "Баладу про Крути”.

Після цього у Сумському державному педагогічному університеті ім. А.С.Макаренка місцеві краєзнавці, науковці, громадські активісти зібралися на засідання у форматі круглого столу "Крути – 100-річчя героїчної боротьби української молоді".

А згодом у міському центрі дозвілля молоді можна було переглянути ще один фільм - "Крути – молода кров" з циклу проекту "Україна – забута історія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-