Львів'яни запалили лампадки пам'яті на могилах учасників бою під Крутами

Львів'яни запалили лампадки пам'яті на могилах учасників бою під Крутами

Укрінформ
Лампадки пам`яті запалили львів`яни на могилах учасників бою під Крутами Ігоря Лоського та Андрія Лазаренка на Личаківському кладовищі. Священики відслужили тут поминальну молитву.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У бою під Крутами юні необстріляні оборонці української державності призупинили наступ переважаючих у десятки разів озброєних до зубів сил противника і здійснили організований відступ, руйнуючи за собою колії і мости. ...Поновити наступ на Київ війську Муравйова довелося не залізничним шляхом, як задумувалося, а на реквізованих селянських возах, запряжених кіньми, по розмоклій дорозі. І це демонструє, що у визвольній боротьбі перемагають нескорені», - зазначив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

За його словами, бій під Крутами став для українського народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління у боротьбі за незалежність.

Спадкоємці великого подвигу - ліцеїсти Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут пройшли урочистим маршем.

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла проходить вечір пам’яті з нагоди відзначення 100-ї річниці подвигу Героїв Крут.

Читайте також: Пам'ять загиблих під Крутами Наумовича та Шульгина вшанували у Києві

А в 19.00 в обласному молодіжному центрі відбудеться вечір ліричної бардівської пісні, присвячений юним героям.

Як повідомлялося, опівдні в центральному касовому залі залізничного вокзалу станції «Львів» відбувся загальноукраїнський флешмоб з виконання маршу «Героям Крут» оркестром Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та державною заслуженою хоровою капелою України «Трембіта».

Фото ZIK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-