Річниця бою під Крутами: на Закарпатті “січовики” показали штурм і захист

Річниця бою під Крутами: на Закарпатті “січовики” показали штурм і захист

Фото
Укрінформ
До 100-річчя битви під Крутами в Ужгороді відбудеться вечір пам'яті "Крути: історія української нескореності".

Про це повідомили в прес-центрі Закарпатської ОДА.

«На Закарпатті до 100-річчя битви під Крутами в читальній залі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Федора Потушняка відбудеться вечір пам'яті "Крути: історія української нескореності", для відвідувачів книгозбірні розгорнуто виставку наукової та художньої літератури. Пам’яті героїв Крут в освітніх закладах присвячені виховні години та просвітницькі заходи у навчальних закладах області. Битві під Крутами – одній з героїчних віх боротьби за незалежність УНР – присвячено окремі архівні матеріали виставки до 100-річчя Української революції, яка нині діє у фойє Закарпатської ОДА. Тут представлена, зокрема, схема бою під Крутами, опис історичних подій. Загалом експозиція з двох десятків інформаційно-просвітницьких стендів, підготованих Українським інститутом національної пам’яті, представляє факти з історії про події та етапи Української революції 1917 – 1921 рр. Оглянути виставку всі охочі можуть до кінця тижня», йдеться в повідомленні.

Разом із тим права організація на Закарпатті «Карпатська Січ» на честь сотої річниці Крут провела табір-вишкіл.

«Січовики працювали за програмою наших інструкторів та відпрацьовували захоплення/захист блокпосту в умовах початку вуличних боїв, штурм/захист багатоповерхової будівлі, проведення диверсійних атак із застосуванням легкових транспортних засобів, тощо», - йдеться в повідомленні лідера Карпатської Січі Тараса Деяка.

Як раніше повідомляв Укрінформ, цими днями в Україні відзначають 100-річчя битви під Крутами, яка відбулася 29 січня 1918 року на залізничній станції Крути під селищем Крути та поблизу села Пам'ятне. Це був бій між невеликим загоном київських курсантів і чотиритисячним військом більшовиків. Наступ ворога на Київ було призупинено на чотири дні. Ця затримка дала змогу українській делегації укласти Брест-Литовський договір, який врятував молоду українську державність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-