Вибух у Харкові могли влаштувати із застосуванням бойової гранати - Шкіряк

Вибух у Харкові могли влаштувати із застосуванням бойової гранати - Шкіряк

Укрінформ
За попередніми висновками експертів встановлено, що вибух у Харкові міг бути спричинений із застосуванням бойової гранати РГН.

Про це написав у Facebook радник голови МВС Зорян Шкіряк. 

"Відносно сьогоднішнього інциденту в Харкові. За попередніми висновками експертів встановлено, що вибух могло бути спричинено із застосуванням бойової гранати РГН (ручна граната наступальної дії). Крім того, виявлено металеві предмети, котрі могли слугувати засобом для більшого враження. Наразі слідчими Національної поліціі порушено кримінальне провадження за ч.4 ст.296 ККУ - Хуліганство (ч.4 - Дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років)", - зазначив Шкіряк.

Читайте також: Вибух у Харкові: жінка розкрила кинутий на дорозі пакет

За його словами, правоохоронці розробляють декілька можливих версій, у тому числі, замах на вбивство та ін. "Також, не виключено, що цю подію після з’ясування всіх обставин може бути перекваліфіковано на ст.258 КК України - терористичний акт", - додав Шкіряк.

"Варто зазначити, що, ймовірно, це саме той випадок, коли результатом підвищеного інтересу громадян до залишеного безхозного пакету став вибух", - додав Шкіряк.

За його словами, наразі на місці події тривають всі необхідні слідчо-оперативні дії, працюють слідчі Нацполіції і прокуратури, експерти-криміналісти та вибухотехніки: "Постраждалі від вибуху перебувають під наглядом лікарів, їх стан оцінюють як задовільний".

Як повідомляв Укрінформ, 29 січня близько 09:30 біля одного з магазинів по вулиці Клочківській у Харкові стався вибух. До лікарні доставлено 53-річну жінку із попереднім діагнозом рвана рана стегна та хлопчика 2016 року народження із рваною раною правої надбрівної області. Стан постраждалих стабільний.

За словами радника глави МВС Івана Варченка, який посилається на попередню інформацію, постраждала жінка спробувала відкрити пакет і подивитися, що там.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-