На Житомирщині суд скасував 6 дозволів Держгеонадр на видобуток бурштину

На Житомирщині суд скасував 6 дозволів Держгеонадр на видобуток бурштину

Укрінформ
У Житомирській області адмінсуд скасував низку виданих Держгеонадр на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку ділянок надр бурштину площею понад 18 тисяч га.

Про це інформує прес-служба обласної прокуратури.

"Прокуратура Житомирської області, в інтересах держави та обласної ради, вжила заходів представницького характеру та, послідовно дотримуючись принципової позиції, довела у судах незаконність виданих Держгеонадрами 6 дозволів на розробку та вивчення родовищ бурштину", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Житомирські правоохоронці викрили нелегальний цех з обробки бурштину

Як уточнили в облпрокуратурі, йдеться про дозволи на здійснення геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки ділянок надр бурштину площею понад 18 тисяч га.

Зокрема, дозволи незаконно отримали ТОВ «Амбер Холдинг» (Зимухінська та Козюківська ділянки площею майже 12,2 тис га), ТОВ «Компанія «Надра Галичини» (Тетерівська ділянка площею понад 906 га в Овруцькому районі), ТОВ «Райт Солюшн» (Замисловицька, Правобережна ділянки та ділянка «Стрілка» площею майже 5250 га в Олевському районі).

Прокуратура довела, що дозволи видано з порушенням вимог Цивільного кодексу, закону «Про оренду державного та комунального майна», Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, а також іншого чинного законодавства, з метою уникнення процедури аукціону тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-