У Музеї АТО іноземцям покажуть англомовний фільм про конфлікт на Донбасі

У Музеї АТО іноземцям покажуть англомовний фільм про конфлікт на Донбасі

Укрінформ
У першому в Україні Музеї АТО іноземним гостям показуватимуть англомовний панорамний фільм про конфлікт на Сході України.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, інформує прес-служба ОДА.

«Внутрішня експозиція Музею АТО присвячена мешканцям області, які стали на захист Батьківщини з перших днів війни. Про їхній подвиг розповідають не тільки тисячі експонатів. Особливо бере за живе документальний фільм. Його транслюють під час екскурсій українською мовою – тепер показуватимуть ще одну стрічку, англомовну. Так прагнемо донести правду про війну в Україні до іноземних дипломатів, які відвідують область. Вони мають бути озброєні правдою», – зазначив Резніченко.

Англомовну хроніку транслюватимуть, як і українську, в мультимедійній залі одночасно на чотирьох стінах, що забезпечить панорамний «ефект присутності».

Читайте також: У харківському Музеї Голокосту - виставка малюнків на бланках з концтаборів

Як розповіла продюсер стрічки й волонтерка Наталія Хазан, ідея англійської версії фільму виникла торік. Над його створенням працювала не тільки професійна творча група, а й перекладачі, фахівці із зовнішньої політики.

«Маємо за честь приймати в Музеї закордонних міністрів і послів. Мультимедійна зала у серці внутрішньої експозиції справляє на них неабияке враження. Тепер вони краще розумітимуть російську агресію та героїку української армії завдяки англомовному фільму», – переконаний керівник робочої групи зі створення Музею АТО Юрій Фанигін.

Загалом з часу відкриття внутрішньої експозиції Музею громадського спротиву Дніпропетровщини (Музею АТО) переглянули понад 100 тисяч осіб, у тому числі делегації з Литви, Латвії, Хорватії, Естонії, Німеччини, Люксембургу тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-