Вшанування пам'яті героїв Крут на Рівненщині стартує з флешмобу

Вшанування пам'яті героїв Крут на Рівненщині стартує з флешмобу

Укрінформ
У Рівному масштабне вшанування 100-річчя бою під Крутами розпочнеться маршем «Героям Крут» у виконанні духового оркестру на пероні залізничного вокзалу.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«О 12-й год на платформі залізничного вокзалу м.Рівне відбудеться загальнонаціональний флешмоб, де військовий духовий оркестр ОК «Захід» виконає марш «Героям Крут». Згодом для рівненських старшокласників у міському будинку культури пройде пам’ятний захід «Вони загинули, щоб ми перемогли», після чого відбудеться покладання квітів до пам’ятного знаку «Загиблим за Україну», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Порошенко бере участь в урочистостях до 100-річчя бою під Крутами

Того ж дня у Рівненському обласному краєзнавчому музеї запрацює виставка «Портрети добровольців на війні».

Упродовж січня в обласному архіві експонуватиметься виставка документів, присвячена вшануванню пам’яті героїв-юнаків.

В обласній науковій бібліотеці можна буде побачити експозицію «Пам’ятаємо Героїв Крут», а в обласній бібліотеці для молоді – «Крути – трагедія та гордість України» та «Крути – мужність та біль України».

Тематичні заходи з нагоди відзначення 100-річчя бою під Крутами відбудуться і в районах області. Проводитимуться патріотичні концерти, мистецькі заходи, вечори пам’яті, заняття з військової підготовки тощо. У навчальних закладах краю заплановані уроки на тему: «Героїзм юних українців в обороні Батьківщини. 1918. Крути».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-