Суд взяв під варту підозрювану у замовному вбивстві директора харківського КП

Суд взяв під варту підозрювану у замовному вбивстві директора харківського КП

Укрінформ
Червонозаводський райсуд Харкова за наполяганням прокуратури взяв під варту без права на заставу 62-річну жінку, підозрювану в організації з корисливих мотивів вбивства колишнього зятя - директора комунального підприємства.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Рішення суду: клопотання прокуратури задоволено в повному обсязі: утримання під вартою без застави на 60 діб до 25 березня", - зазначила Дубовик.

У той же час, за її словами, захист просив цілодобовий домашній арешт або можливість застави, посилаючись на те, що підозрювана — пенсіонер та інвалід.

"Серед ризиків, які в суді озвучив прокурор, клопочучись про утримання під вартою, - те, що на волі підозрювана може сховатися від органів слідства, знищити, сховати або пошкодити докази, а також вплинути на учасників процесу", - додала Дубовик.

За її словами, підозрювана з версією слідства не згодна і відмовилася давати свідчення.

Читайте також: Спецслужби запобігли замовному вбивству директора КП у Харкові

Як повідомляв раніше Укрінформ, 24 січня з'явилися повідомлення про смерть директора харківського комунального підприємства "Міськелекттротранссервіс" Владислава Васенка.

25 січня представники СБУ та прокуратури повідомили, що загибель директора була інсценізована, щоб затримати організатора замовного вбивства. Встановлено, що в сім'ї чиновника триває конфлікт, пов'язаний з розділом майна з колишньою дружиною та опікою над їхньою спільною дитиною. Замовивши вбивство, теща розраховувала помститися зятя і заволодіти його майном. Однак найнятий нею в якості виконавця замовлення раніше судимий 32-річний чоловік звернувся в прокуратуру та СБУ. Теща оцінила вбивство зятя в 10 тис. доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-