Тергромадам передадуть землю без змін до законів - Гройсман

Тергромадам передадуть землю без змін до законів - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман дасть доручення Держгеокадастру, яким буде передано землю в управління об’єднаним територіальним громадам.

Про це він сказав під час відкриття Центру надання адміністративних послуг у Золотниківській ОТГ на Тернопільщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хочу сказати, що я спільно з Міністерством аграрної політики та Держгеокадастром знайшов рішення, яке не потребує змін до законів. Я дам доручення Держгеокадастру відвести і передати всю землю в управління та власність об'єднаним територіальним громадам. Нам не потрібно для цього жодних змін до законів”, - сказав Гройсман.

За його словами, тоді вже в лютому цього року всі ОТГ зможуть розпочати процес проектування територій, які вони хочуть отримати у власність. “Держгеокадастр отримає від мене доручення передати у власність цю землю, і вона вже буде управлятися ними”, - сказав глава уряду.

Читайте також: Уряд запускає передачу землі тергромадам - Гройсман

Гройсман пояснив, що нині ОТГ управляють територією тільки у межах своїх кордонів, а за межами населеного пункту земля, яка в принципі має управлятися громадами, належить державі. Але так не має бути. 

Він нагадав, що нині в парламенті ведуться активні дискусії щодо земельної реформи, але рішення Верховна Рада поки що не ухвалила. Тому уряд змушений буде шукати альтернативні варіанти способів передати землі в управління чи у власність громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-