У Мінрегіоні ініціюють гендерну експертизу місцевого самоврядування - Зубко

У Мінрегіоні ініціюють гендерну експертизу місцевого самоврядування - Зубко

Укрінформ
У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ вважають, що в Україні потрібно провести гендерну експертизу місцевого самоврядування.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

“Важливий напрямок - впровадження принципів рівності у площині органів місцевого самоврядування. На часі - гендерна експертиза місцевого самоврядування”, - зазначив Зубко.

За його словами, Україна має величезний гендерний потенціал, який не використовує. Його залучення до регіонального розвитку та управління громадянами може стати поштовхом до розвитку.

Так, в країні із 24 млн працездатного населення 16 млн - жінки, з яких лише 8 млн працюють, наголосив урядовець , додавши, що ще 8 млн сильних, розумних та амбітних жінок із різних причин не беруть активної участі у розвитку економіки. “Наша мета - повернути їх в активний діловий сектор, створивши належні умови для особистого розвитку”, - сказав віце-прем’єр-міністр.

У самому Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ також планується запровадити антидискримінаційну (гендерно-правову) експертизу документів.

Зубко нагадав, що Мінрегіон - перше в Україні відомство, яке запровадило Кодекс рівних можливостей як корпоративні норми, обов’язкові для дотримання на рівні міністерств. Кодекс базується на світоглядних цінностях Мінрегіону, яких загалом є 5. Йдеться про доступність, особистість, відкритість, інноваційність, результативність та антикорупційні принципи.

Читайте також: Гендерне питання буде пріоритетним для G7 цього року - Трюдо

У Мінрегіоні працює 86 чоловіків та 279 жінок (76%). Серед директорів департаментів - 63% жінок, начальників управлінь - 50%, начальників відділів - 70%. Рівень заробітної плати чоловіків та жінок, які обіймають однакові посади в цьому відомстві, не відрізняється.

Зубко вважає, що ця гендерна ініціатива може бути поширена в інших центральних органах виконавчої влади та державних установах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-