Дніпряни зареєстрували петицію про перейменування області у Січеславську

Дніпряни зареєстрували петицію про перейменування області у Січеславську

Укрінформ
З ініціативою перейменувати Дніпропетровську область на Січеславську виступає ГО «Правозахисна група «СІЧ», один з членів якої зареєстрував напередодні відповідну петицію на Офіційному інтернет-представництві Президента України.

Про це повідомила правозахисна група «СІЧ» у Facebook.

«Протягом останніх місяців ми з однодумцями сумлінно вивчали історичні архіви та висновки науковців, вели переговори з народними депутатами та листувались з профільним комітетом. Запасалися аргументами та натхненням. Отже час прийшов, розпочинаємо переможну кампанію за повернення козацькому краю історичної назви», - йдеться в повідомленні.

Правозахисники зазначають, що назва області має бути змінена, оскільки містить згадку про Григорія Петровського – одного з організаторів Голодомору та чільного діяча тоталітарного комуністичного режиму в Україні.

Читайте також: У селі на Рівненщині демонтували пам’ятник радянському розвіднику

«Натомість слава області, колиски п’яти Січей в минулому і форпосту оборони в теперішній час, має бути підкреслена гідним ім’ям, історичним ім’ям, ім’ям, в якому знайде відображення незламна воля, крицевий дух і славне майбуття. Січеславська - так!», - підкреслено у зверненні про підтримку петиції, яку на сайті електронних петицій зареєстрував дніпровський правозахисник член ГО «Правозахисна група «СІЧ» Дмитро Рева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-