На Запоріжжі

На Запоріжжі "чорні археологи" продавали відреставровану зброю

Укрінформ
На Запоріжжі СБУ затримала двох чоловіків, які вели несанкціоновані розкопки у місцях бойових дій часів Другої світової війни, реставрували знайдену зброю та реалізовували її особам із кримінального середовища.

Операція проводилася спільно з військовою прокуратурою, повідомили Укрінформу у військовій прокуратурі Запорізького гарнізону.

«Співробітники СБУ затримали зловмисників під час збуту обрізу гвинтівки Мосіна. Раніше було задокументувано ще декілька епізодів незаконного обігу зброї та боєприпасів», - поінформували у прокуратурі.

Як зазначається, під час обшуків у помешканнях зловмисників оперативники вилучили автомат МР40, автомат ППШ, рушницю Дегтярьова, дві рушниці Мосіна, наган, рушницю ТОЗ 8 з оптичним прицілом, дві гранати Ф-1, майже п'ятсот набоїв різного калібру, а також велику кількість комплектуючих до вогнепальної зброї.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 263 КК України («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»). 

Читайте також: Президент Болгарії стурбований станом системи нацбезпеки країни

Чоловіка, який безпосередньо збував обріз гвинтівки, затримано, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Рішення стосовно другого прийматиметься після проведення експертиз вилученої у нього зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-