Спецслужби запобігли замовному вбивству директора КП у Харкові

Спецслужби запобігли замовному вбивству директора КП у Харкові

Укрінформ
Співробітники Управління СБУ в Харківській області запобігли замовному вбивству директора одного з харківських комунальних підприємств.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник прес-служби УСБУ в Харківській області полковник Владислав Абдула.

"Оперативники спецслужби отримали інформацію, що місцева жителька підшукує в кримінальному середовищі виконавця для вбивства колишнього чоловіка своєї доньки. За скоєння цього злочину жінка пропонувала грошову винагороду у розмірі 10 тисяч доларів США. Замовниця поставила завдання видати вбивство за природну смерть, наприклад від зупинки серця", - зазначив Абдула.

За його словами, правоохоронці встановили, що мотивом зловмисниці була помста, і "вона також хотіла разом з донькою заволодіти спадком чоловіка".

Читайте також: Понад 60 обшуків: ГПУ розкрила подробиці затримання екс-керівника Укрспирту

"Співробітники СБУ інсценували скоєння вбивства і надали "докази" замовниці. Організатора злочину було затримано під час остаточного розрахунку з "виконавцем", - додав Абдула.

За його словами, відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 п.6, 11, 12 ст.115 (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів за замовленням за попередньою змовою групою осіб) КК України з санкцією до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна: "Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії".

Вранці 25 січня в соціальній мережі з'явилася інформація про раптову смерть від інфаркту директора харківського КП "Міськелектротранссервіс" Владислава Васенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-