Житомир витратить 6 мільйонів, щоб зменшити кількість безпритульних собак

Житомир витратить 6 мільйонів, щоб зменшити кількість безпритульних собак

Укрінформ
Житомирська міськрада прийняла програму, спрямовану на зменшення кількості безпритульних собак. 

Програма розрахована на три роки, коштуватиме місту майже 6 млн грн і не має аналогів в Україні.  

Про це йдеться у повідомленні на сайті міськради.
“Міську програму «Житомир – дружнє місто до тварин» на 2018-2020 роки прийняли депутати на сесії Житомирської міської ради у четвер, 25 січня. На її реалізацію передбачено виділення 5 912,1 тис. грн”, - зазначається в повідомленні.
Програма передбачає відлов, стерилізацію, щеплення від сказу, впровадження електронної бази даних обліку, реєстрацію та ідентифікацію безпритульних і домашніх тварин, створення ветеринарної клініки та кінологічного центру тощо.
Як планують в міськраді, у результаті виконання програми очікується: збільшення показника стерилізованих безпритульних тварин до 55%; зменшення кількості безпритульних тварин мінімум на 15%; зниження на 10% випадків укусів людей безпритульними тваринами.
За 2012-2015 роки в обласному центрі стерилізували 40% безпритульних собак (завдяки спільним зусиллям ТОВ «Чотири лапи Україна» та КП «Центр захисту тварин»). Для зменшення популяції тварин цей показник потрібно підвищити до 70%. Зокрема, в ухваленій програмі і йде мова про відлов, стерилізацію, щеплення від сказу собак.
Кількість вуличних собак завдяки цій програмі мають намір довести до комфортного для міського середовища рівня.
Директор КП «Центр захисту тварин» Олександра Мельник каже, що аналогів такої програми в Україні немає, над її розробкою довелося чимало попрацювати. "Програма розроблялась вперше і не було де брати приклад до її розробки. Тому вона декілька разів поверталась на доопрацювання", - прокоментувала вона перебіг подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-