На Харківщині прощаються з пілотом, який загинув під час теракту в Кабулі

На Харківщині прощаються з пілотом, який загинув під час теракту в Кабулі

Укрінформ
Пілота приватної авіакомпанії «Українські крила» В'ячеслава Шишакова, який загинув під час теракту в Кабулі, 25 січня ховають на Харківщині в селищі Краснопавлівка Лозівського району, де він жив в дитинстві.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла голова селищної ради Надія Сухих.

"В'ячеславу Шишакову були всього 43 роки. З десяти років він, який народився в сусідньому Первомайському районі, залишився без матері, яка померла від тяжкої хвороби, і переїхав жити в наше селище, під опіку рідної тітки Галини Миколаївни Череди, ріс разом з двоюрідною сестрою Іриною. У нього немає своєї сім'ї, тому рідні прийняли рішення поховати його на кладовищі в Краснопавлівці, де вже є споріднені могили", - зазначила Сухих.

За її словами, наразі почалося відспівування в місцевому Свято-Вознесенському храмі, потім відбудеться цивільна панахида на кладовищі, де буде перший заступник глави Лозовської РДА Юрій Петренко.

Читайте також: ЗМІ: кількість жертв теракту в Кабулі зросла до 40

"У похороні візьмуть участь до двохсот осіб - земляків, родичів, друзів покійного, його однокласників і однокурсників. Похоронну процесію супроводжує військовий оркестр. На могилі льотчика прозвучить триразовий військовий салют", - додала голова селищної ради.

За її словами, ритуальні послуги надаються безкоштовно: "Напередодні за підтримки місцевих підприємств усі дороги в селищі розчищено від снігу. Труну з тілом покійного доставили в селище на спецмашині з Києва".

Як сказали кореспондентові Укрінформу в Харківській ОДА, за розпорядженням голови облдержадміністрації Юлії Світличної вирішення усіх життєвих питань рідних покійного візьме на контроль Лозовська РДА.

Що стосується біографії Шишакова, то, за словами керівника Харківського аероклубу імені Гризодубової Сергія Філатова, в 1991 році В'ячеслав закінчив Київське суворовське військове училище (нині - Київський військовий ліцей імені Ивана Богуна), а в 1995-му, з відзнакою - Харківський інститут льотчиків ВПС: "Усе його життя пов'язано з авіацією. Двадцять років служив у ВСУ, підполковник. Після військової служби працював в Кіровоградській академії льотчиком-інструктором, навчав курсантів і на Харківщині. Завжди ретельно готувався до польотів, з курсантами довго-довго сидів, розбирав усі їх помилки. Остання робота - в Афганістані, на рейсах афганської компанії Kam Air - стала для нього першим закордонним контрактом. Він хотів у велику авіацію, працював в декількох компаніях, літав на МіГ-29, перевчився на Boeing... І ось така біда... Усі, хто з ним стикався в житті, знають, що ця людина - втілення доброти, чесності, порядності, професіоналізму і чуйності. Запам'ятаємо його таким".

Як повідомляв Укрінформ, 20 січня в готелі Intercontinental в Кабулі стався теракт: нападники узяли в заручники всіх, хто був у готелі. За даними МВС Афганістану, загинули 18 осіб, у тому числі 14 іноземних громадян. Серед загиблих - 7 громадян України.

Фото: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-