У Херсоні обговорили роль прогресивної молоді в житті місцевих тергромад

У Херсоні обговорили роль прогресивної молоді в житті місцевих тергромад

Децентралізація
Укрінформ
Роль прогресивної молоді в житті місцевих територіальних громад обговорили в Херсоні. 

Про це йшлося під час засідання молодіжної дискусійної групи з питань децентралізації, що відбулося 24 січня в Херсонському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

До участі в заході були запрошені представники молодіжних та інших громадських організацій, активісти з об'єднаних територіальних громад області, депутати.

"Треба доносити до молоді і пояснювати їй: якщо молоді люди не почнуть бути активними, хтось буде вирішувати, як вони будуть жити", - сказала у виступі на засіданні молодіжної дискусійної групи його модератор, експерт з комунікацій Херсонського ЦРМС Анастасія Супрун.

Децентралізація

Проте, як зазначалось на заході, наразі це питання вирішити не просто. 

"Тема молоді не тільки в тому, що її не залучають. Її не кличуть, бо не було такої практики... А найсумніше те, що люди у владі, які працюють з молоддю, не знають, як працювати з молоддю та залучати її до громадського життя", - наголосила представник громадської організації "Громадський центр "Нова генерація" Наталія Дорофєєва.

На переконання громадського активіста, представника Любимівської ОТГ Каховського району Володимира Жданова, у невеликих населених пунктах люди, у тому числі й молодь, в основному пасивні, тож потрібен приклад. 

"Для себе я визначив таке правило. Потрібен завжди приклад. Якщо ти активізував людей, ти повинен їх вести", - поділився він досвідом своєї роботи під час реалізації одного із громадських соціальних проектів у Любимівці - будівництві дитячого майданчика.

Читайте також: Голови вінницьких ОТГ і виконавча влада обговорили роботу в умовах реформування

В ході засідання його учасники висловлювали своє бачення щодо того, як повинна проводитися молодіжна політика у територіальних громадах. Зокрема, модератор засідання Анастасія Супрун висловила думку, що молодіжна політика - "це інтеграція в соціальні відносини".

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-