Заступника голови облради судитимуть через суміщення посад

Заступника голови облради судитимуть через суміщення посад

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду протокол про вчинення адміністративного правопорушення заступником голови Житомирської обласної ради Максимом Вілівчуком.

Рішення про це ухвалено на засіданні агентства, повідомляє прес-служба НАЗК. 

За інформацією НАЗК, Вілівчук, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування, поєднував свою діяльність з роботою на посаді директора ТОВ «Марія-Полісся» в період з 27 вересня 2016 року по 21 січня 2017 року. Такими чином він порушив обмеження, встановлені п. 2 ч. 1 ст. 25 Закону «Про запобігання корупції», ч. 2 ст. 12 Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування», ч. 4 ст. 12 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні». 

Читайте також: НАЗК внесло приписи на заступника Ситника та директора природного парку

У НАЗК нагадали, що особа, уповноважена на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, отримуючи заробітну плату із бюджетних коштів, не може займатися будь-яким іншим видом діяльності, спрямованим на отримання доходу і не пов’язаним з виконанням такою особою своїх службових обов’язків (окрім зазначених у законі винятків). Такий принцип є однією з гарантій неупередженості осіб, уповноважених здійснювати функції держави або місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-