У Вінниці почали зводити пам’ятник загиблим Героям Революції Гідності

У Вінниці почали зводити пам’ятник загиблим Героям Революції Гідності

Укрінформ
У Вінниці в середу на Майдані  Небесної Сотні розпочались роботи зі встановлення пам’ятника загиблим Героям Революції Гідності.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради. 

«На Майдані Небесної Сотні розпочались роботи зі встановлення пам’ятника загиблим Героям Революції Гідності. Його ініціатори хочуть відкрити 20 лютого на 4-ті роковини кривавих розстрілів на Майдані у столиці. Сьогодні вранці на площі розпочались підготовчі роботи. На те, щоб встигнути встановити скульптурну композицію «Дерево Свободи» на честь загиблих українських патріотів, залишилось менше місяця», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в ході робіт підрядники змонтують 5,5-метровий бронзовий пам’ятник у вигляді вишневого дерева, з якого опадає цвіт, та його підніжжя - карту України, з якої воно «виростає». На дереві буде 107 падаючих квіток, що символізуватимуть героїв, загиблих під час кривавих розстрілів на Майдані взимку 2014-го. За задумом автора пам’ятника  Богдана Данилюка, на них  викарбують прізвища загиблих майданівців. А квіти, що залишаються на дереві, означатимуть, що Україна продовжує свій розвиток.

Створення пам’ятника здійснюється за благодійні кошти, зібрані благодійними фондами «Пам’яті Небесної Сотні» та «Подільська громада». Роботи з комплексного благоустрою площі зобов’язалась виконати Вінницька міська рада.

Читайте також: У Страсбурзі вшанували пам'ять загиблих на Майдані

Рішення про встановлення пам’ятника Вінницька міськрада ухвалила 2017 року після звернення представників місцевих громадських організацій, вона ж погодила  розташування скульптурної композиції Героям Небесної Сотні на однойменному майдані. Воно було сприйнято неоднозначно низкою націонал-патріотичних організацій, позаяк 2014 року на цій же площі громадські активісти самовільно встановили гіпсове погруддя Тараса Шевченка на тимчасовій конструкції, облицьованій керамічною плиткою.

Що ж стосується «офіційного» пам’ятника Шевченку, то його 2014 року у Вінниці  встановили на пл. Музейній, згодом перейменованій на честь Кобзаря.

Фото: Вінницька міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-