МОЗ направить на Закарпаття майже 10 тисяч доз вакцини проти кору

МОЗ направить на Закарпаття майже 10 тисяч доз вакцини проти кору

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я направить у Закарпатську область близько 10 тисяч доз вакцини проти кору і проведе службове розслідування щодо нестачі вакцини в окремих регіонах.

Про це на брифінгу у вівторок сказав директор центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Володимир Курпіта, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми постійно реагуємо на звернення з регіонів, і МОЗ регулярно здійснює перерозподіл вакцин з однієї області в іншу. ... Зокрема, до Закарпатської області буде передано до 10 тисяч вакцин з інших областей найближчим часом. В той же час ми хочемо наголосити, що передача вакцин є доброю волею саме регіонів. Щиро вдячні тим областям, які діляться своїми залишками з сусідами. МОЗ розглянуло ситуацію щодо необхідності переглянути планування вакцин наступного разу. Наразі відбувається службове розслідування в МОЗ щодо нестачі вакцин в окремих областях" , - сказав Курпіта.

Директор ЦГЗ наголосив, що протягом грудня-січня спостергіається підвищений попит на вакцинацію у зв'язку зі спалахами кору, унаслідок чого батьки приводять вакцинувати дітей, яким вчасно не було зроблено щеплення. Тому наявні вакцини у регіонах використовуються швидше, ніж було заплановано.

Читайте також: Москаль заперечує МОЗу: На Закарпатті нема жодної вакцини від кору

За календарем профілактичних щеплень, вакцинація від кору, паротиту, краснухи проводиться у 12 місяців та 6 років, у разі пропущення щеплення дитині роблять вакцинацію двічі з інтервалом не менше 1 місяця.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що вакцини від кору, паротиту та краснухи на Закарпатті від МОЗ немає взагалі, а кількість випадків захворювань в області зростає щодня і нині становить близько 300 людей.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, виступаючи 19 січня у Верховній Раді під час години запитань до уряду, заявила, що станом на початок цього року у закладах охорони здоров'я в наявності було 516 тисяч доз вакцини проти кору, у квітні очікується поставка мільйона доз, а у жовтні - ще мільйона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-