У Прилуках на ліквідацію аварії каналізаційного колектора виділяють 1,7 мільйона

У Прилуках на ліквідацію аварії каналізаційного колектора виділяють 1,7 мільйона

Укрінформ
У Прилуках на Чернігівщині, де 19 січня стався прорив каналізаційного колектора, на ліквідацію аварії виділяють 1 млн 700 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба Прилуцької міської ради.

"За результатами позачергової сесії, яка відбулася 22 січня, депутатський корпус одноголосно підтримав виділення 1 мільйона 700 тисяч гривень для ліквідації аварії", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що виділеними коштами фінансуватимуться заходи зі встановлення заглушок у каналізаційній лінії, забезпечення введення в дію напірної обвідної каналізаційної лінії, для чого придбають занурювальні насоси господарсько-фекальних вод, необхідну кількість електричного кабелю, каналізаційної продукції та труб. Значну частину витрат становитиме придбання паливно-мастильних матеріалів на забезпечення роботи помп, машини ПНС та екскаватора.

Як повідомлялося, у Прилуках вже п'яту добу поспіль працюють над ліквідацією наслідків аварії на самоплинному каналізаційному колекторі за адресою вул. Галаганівська, 29. Про закупорку колектора стало відомо 19 січня, коли мешканці близько десяти будинків по вулиці Шевченка та прилеглих до неї вулиць повідомили, що їхні подвір'я почали затоплювати стічні води з каналізаційних люків.

У міськраді запевнили, що станом на 23 січня ситуація покращилася. Для відкачування нечистот й допомоги мешканцям встановлено більш потужні насоси, а вода в місто подається за стабільним графіком. У більшості будинків й установ вона вмикається ввечері й не вимикається до 12.00 наступного дня. Решта жителів має можливість набирати питну воду з сьомої ранку. В деяких будинках і зовсім не вимикали води, оскільки в цьому не було технічної потреби. 

Інформують, що заклади освіти та дитсадки мають постійну подачу води, тому дитсадки працюють в звичайному режимі. Школи та гімназії з понеділка працюють за скороченим графіком занять - до 12 години, а для організації роботи груп продовженого дня у загальноосвітніх навчальних закладах організовано підвіз технічної води. 

Читайте також: Прилуки четверту добу без води через аварію

Необхідну воду постачають й на окремі котельні, оскільки деякі мешканці вирішили перехитрити інших й за відсутності водопостачання почали зливати воду з опалювальних систем.

Працівники МНС та “Прилукитепловодопостачання” цілодобово знаходяться на місці аварії та роблять усе можливе, щоб упоратися з її наслідками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-