EGOV4Ukraine розробить інформаційну систему для майже 400 ЦНАПів

EGOV4Ukraine розробить інформаційну систему для майже 400 ЦНАПів

Децентралізація
Укрінформ
Проект підтримки Програми “U-LEAD з Європою” EGOV4Ukraine розпочав процедуру закупівлі ефективної інформаційної системи, яка буде впроваджена у близько 400 Центрах надання адміністративних послуг. 

Про це повідомляє портал “Децентралізація”.

“Мета закупівлі – знайти ІТ-розробника інформаційної системи з найкращим співвідношенням ціни та якості для невеликих ЦНАПів, які не можуть дозволити собі великі інвестиції в ІТ-системи та набір ІТ-спеціалістів. Інформаційна система буде впроваджена у близько 400 ЦНАПах протягом наступних трьох років”, - йдеться у повідомленні.

Тендерні пропозиції можуть бути подані до 6 лютого 2018 року.

За інформацією керівника проекту EGOV4UKRAINE Марі Педак, інформаційна система перенесе ЦНАПи в епоху цифрових технологій. “Доступ до державних реєстрів та активного обміну даними відрізняє інформаційну систему від інших і зробить роботу адміністраторів ЦНАП у 10 разів швидшою та ефективнішою”,  - зазначила вона.

Інформаційна система забезпечить сучасне робоче середовище для адміністраторів ЦНАПів, дозволить управляти роботою з документами в електронному вигляді та надавати доступ до даних у державних реєстрах. Крім того, інформаційна система стане хмарним рішенням, що працюватиме онлайн та частково в автономному режимі і  управлятиметься ІТ-фахівцями дистанційно.

Процедура закупівлі системи здійснюється як частина Програми “U-LEAD з Європою” та спільно фінансується Євросоюзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Читайте також: На Черкащині відкрився парк з "сонячним деревом" та пунктом видачі біометрики

Як відомо, наприкінці 2017 року EGOV4Ukraine вже передав Державному агентству з питань електронного урядування України систему “Трембіта” та протестував її роботу. 

Керівник проекту Марі Педак зазначила, що протягом наступних місяців команда проекту EGOV4Ukraine спільно з місцевими експертами розробить систему захисту даних, яка є передумовою для впровадження системи “Трембіта”. Після впровадження системи захисту даних і затвердження “Трембіти” вся система буде готова для створення на її базі урядом України та муніципалітетами електронних сервісів надання державних послуг, що, у свою чергу, зменшить рівень бюрократії та черги в офісах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-