Прокуратура оскаржила вирок водію, який вбив 6 людей та знову сів п'яним за кермо

Прокуратура оскаржила вирок водію, який вбив 6 людей та знову сів п'яним за кермо

Укрінформ
Харківська прокуратура просить більш суворого покарання для водія, який проігнорував вирок суду в частині заборони керування транспортним засобом у нетверезому стані.

46-річний водій після 10 років ув'язнення за смертельну ДТП знову сів нетверезим за кермо. Про це кореспонденту Укрінформу розповів прокурор Харківської місцевої прокуратури №5 Роман Дозорець.

"У грудні 2017 року Червонозаводський районний суд м. Харкова визнав винним водія в ухиленні від покарання (ч. 1 ст. 389 КК України). Зловмисника засудили до 2 років 9 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Разом з тим суд врахував вимоги ч. 5 ст. 72 КК України щодо зарахування строку попереднього ув’язнення (1 день за 2 дні позбавлення волі). Таким чином, після вступу вироку в силу, термін позбавлення волі складе 1 рік 9 місяців", - зазначив прокурор.

За його словами, суд не врахував обставини, що свідчать про зневажливе ставлення засудженого до призначеного раніше покарання: "Також новий строк покарання є недостатнім для його виправлення та попередження нових аналогічних злочинів".

Читайте також: У Києві п'яний водій влаштував потрійну ДТП

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2008 року харків"янин Андрій Полтавець, керуючи автомобілем Mitsubishi L-200 у стані алкогольного сп'яніння, виїхав на трамвайну зупинку на вул. Полтавський шлях у м. Харкові. Унаслідок ДТП загинули 6 людей, серед них двоє дітей та вагітна жінка.

Тоді прокуратура довела у суді провину водія. Суд визнав його винним в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України) та призначив йому найсуворіше покарання, передбачене цією статтею Кримінального кодексу України, - 10 років позбавлення волі з додатковим позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Звільнившись у вересні 2015 року умовно-достроково із місць позбавлення волі, підозрюваний на шлях виправлення не став. Порушуючи встановлені вироком суду обмеження у вигляді заборони керування автомобілем, не зважаючи на вилучене у нього водійське посвідчення, сів за кермо. При цьому знову знаходився у нетверезому стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-