Затриманий на кордоні обморожений росіян попросив статус біженця

Затриманий на кордоні обморожений росіян попросив статус біженця

Укрінформ
Громадянин Росії з обмороженням кінцівок затриманий за незаконний перетин державного кордону і тут же госпіталізований.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник прес-служби Харківського прикордонного загону старший лейтенант Дмитро Кальницький.

"Інцидент стався напередодні вдень на території відділу "Стариця". Прикордонний наряд виявив і затримав 20-річного громадянина Росії, який незаконно перетнув державний кордон. При цьому затриманий звернувся до прикордонників із заявою про отримання статусу біженця в Україні. Зовнішній огляд затриманого показав, що він потребує термінової медичної допомоги: у нього обморожені кінцівки", - зазначив Кальницький.

За його словами, затриманого оглянули терміново прибули за викликом на місце лікарі Вовчанської центральної районної лікарні: "У чоловіка підтверджено обмороження рук і ніг".

Читайте також: В Україні арештували росіянина, підозрюваного в бойових діях у Сирії

"В супроводі військовослужбовців відділу прикордонної служби затриманого доставили в районну лікарню. Зараз він перебуває на стаціонарному лікуванні під охороною", - додав Кальницький.

За його словами, інформація про прохання затриманого з приводу статусу біженця передана в Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області: "Проводиться перевірка". Як розповів кореспондентові Укрінформу по телефону черговий лікар Вовчанської ЦРЛ, стан пацієнта стабільний: "У нього, дійсно, перша ступінь обмороження обох рук і ніг, він був легко одягнений. Мова про ампутацію не йде. Пацієнт отримує необхідне лікування, зокрема, судинну терапію, він у свідомості".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-