В Івано-Франківську вшанували захисників Донецького аеропорту

В Івано-Франківську вшанували захисників Донецького аеропорту

Фото
Укрінформ
В аеропорту Івано-Франківська оркестр Нацгвардії України спільно з військовим оркестром артилерійської бригади з Тернополя зіграли кілька музичних композицій.

Акція присвячена третій річниці героїчної оборони аеропорту в Донецьку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

День пам'яті героїчної оброни Донецького аеропорту розпочались в Івано-Франківську з Божественної Літургії за загиблими у Кафедральному Соборі Святого Воскресіння. Також кіборгів вшанували пам'ятною ходою центральними вулицями міста.

Завершилося вшанування захисників Донецького аеропорту у міжнародному аеропорту "Івано-Франківськ", де у рамках всеукраїнської акції на вшанування пам`яті захисників ДАП виступив  оркестр Нацгвардії України спільно з військовим оркестром артилерійської бригади з Тернополя.

Божественна Літургія за загиблими у ДАП Фото: Галицький кореспондент

«Там загинули дуже багато людей, які не мали померти. Я дуже боляче сприймаю ці дні. Остання моя ротація – в ніч з 13 на 14 січня, коли ми зайшли. Я вийшов 19 січня, перед вибухом самого терміналу. Мені пощастило. Нас було 6 бійців, які останніми вийшли з терміналу», - пригадує боєць 80-ї аеромобільної бригади Василь Кузьмин, який приїхав на акцію до Івано-Франківського аеропорту з рідної Коломиї.

За його словами, у 2014 році йшли добровольцями, коли щойно захопили Крим.

Читайте також: Роковини оборони ДАП: в аеропорту "Бориспіль" грав військовий оркестр

Кузьмин зазначив, що для нього з 13 до 19 січня – особливі дні, які намагається провести в колі сім’ї.

Як повідомляв Укрінформ, під час всеукраїнської акції, присвяченої роковинам 242-деної героїчної оборони Міжнародного аеропорту «Донецьк», по всій Україні, зокрема у Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Борисполі, Львові, Одесі, Харкові, Чернігові та Вінниці лунає музика.

Нагадаємо, у вересні 2014 року розпочалось збройне протистояння між українськими силовиками та проросійськими терористичними збройними угрупованнями  за встановлення контролю над летовищем Донецького міжнародного аеропорту. Оборона летовища тривала 242 дні. Тоді українські захисники аеропорту стали відомими як «кіборги». За весь період перебування українських військових у Донецькому аеропорту загинули понад 200 бійців, ще більше 500 - отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-