Зубко доручив місцевій владі під час негоди частіше спілкуватися з пресою

Зубко доручив місцевій владі під час негоди частіше спілкуватися з пресою

Укрінформ
Місцеві органи влади повинні не тільки ретельно підготуватися до наступного снігопаду, а й постійно за допомогою ЗМІ інформувати населення про ситуацію, яка склалася у місті чи області.

Про це віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко сказав на засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо ускладнення погодних умов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З перших хвилин негоди треба постійно комунікувати через засоби масової інформації з населенням і звітувати про те, що саме відбувається", - сказав Зубко.

За його словами, як показала ситуація в деяких областях протягом тижня, були випадки, коли мешканці взагалі не знали, що відбувається і що саме влада робить.

"Треба  пояснювати людям не тільки те, які кроки робляться, аби ліквідувати наслідки снігопаду, а й інформувати про прогноз погоди, про те, які явища очікуються найближчим часом", - наголосив урядовець.

Читайте також: Зубко доручив до кінця доби розчистити трасу Київ-Одеса

Він нагадав, що за інформацією синоптиків, Україну чекає ще одна хвиля ускладнення погодних умов. Так, протягом 21-23 січня у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій, Луганській областях: сильні опади, мокрий сніг, налипання та ожеледь на дротах і деревах, на дорогах ожеледиця, посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, місцями 25 м/с, хуртовини, снігові замети, утворення та збільшення висоти снігового покриву до 20-30 см.

У засіданні взяли участь Голова ДСНС Микола Чечоткін, а також представники центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, голови регіональних штабів з ТЕБ та НС. Вони аналізують ситуацію та роблять висновки з ситуації, яка склалась нині у декількох регіонах у зв’язку з погіршенням погодних умов та обговорюють подальші кроки задля покращення ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-