Очільник поліції Одеси розповів подробиці стрілянини в місті

Очільник поліції Одеси розповів подробиці стрілянини в місті

Відео
Укрінформ
Очільник Одеського главку Нацполіції генерал Дмитро Головін навів подробиці сьогоднішньої стрілянини, ініційованої проросійським активістом-антимайданівцем Валентином Дорошенком.

Деталі стрілянини на вулиці Новосельського оприлюднив відділ комунікацій главку.

"Нами встановлено, що перед затриманням розшукуваного громадянина виник гучний конфлікт між Дорошенком та його знайомим. До будинку на вулиці Новосельського прибула слідчо-оперативна група Приморського відділу поліції у складі трьох осіб і запропонувала обом громадянам пред'явити документи. Замість цього Дорошенко вихопив пістолет-кулемет, що стріляє патронами калібру 9 мм, і впритул випустив 5 куль у груди оперативного співробітника поліції. Після цього поранив у стегно водія, а також дільничного уповноваженого поліції", - розповів Головін.

Під час стрілянини повз будинок проїздила машина швидкої допомоги і таксі. Коли медики надавали допомогу пораненому співробітникові поліції, Дорошенко зробив кілька пострілів у груди свого знайомого, який від ран загинув, і продовжив стріляти в напрямку вже поранених поліцейських.

Читайте також: Стрілянина в Одесі: у поліції назвали кількість убитих і поранених

Викликані на місце події бійці спецпідрозділу поліції ліквідували озброєного злочинця.

Під час перевірки помешкання Дорошенка було виявлено двох рецидивістів, які намагалися сховатися від поліції. Наразі їх доставлено для проведення слідчих дій до Приморського відділу поліції.

"У квартирі було виявлено вогнепальну атипову зброю, перероблену під глушник, а також міні-цех з випуску атипової вогнепальної зброї. У сумці, знятій з тіла Дорошенка, знайшли чотири бойові гранати", - підсумував Головін.

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ознаками статей 115 та 348 Кримінального кодексу України. Над розкриттям злочинів працює посилена слідчо-оперативна група.

За місцем помешкання загиблого стрілка і в катакомбах проводяться фільтраційні заходи.

Поранені троє правоохоронців і цивільна особа перебувають у лікарні, один із тяжкопоранених поліцейських увечері помер від ран, уточнили в поліції.

Раніше Укрінформ повідомляв, що під час стрілянини в Одесі 19 січня чотирьох осіб було поранено, двох убито.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-