Стрілянина в Одесі: у поліції назвали кількість убитих і поранених

Стрілянина в Одесі: у поліції назвали кількість убитих і поранених

Укрінформ
Слідчо-оперативна група Приморського відділу поліції Одеси розслідує обставини стрілянини на вулиці Новосельського під час затримання чоловіка, який перебував у розшуку за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення.

Про це повідомляє відділ комунікацій Одеського главку Нацполіції.

При цьому чотирьох осіб поранено, а двох убито.

"Під час операції затримання зловмисник, якого поліція розшукувала за вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, вчинив опір та відкрив по поліцейських вогонь з автоматичної вогнепальної зброї. Аби припинити протиправні дії зловмисника, працівники поліції застосували табельну вогнепальну зброю, внаслідок чого правопорушника було ліквідовано", - зазначили в поліції.

За попередніми даними, "крім нього, внаслідок стрілянини постраждали ще п’ятеро осіб. В тому числі дістали поранення троє правоохоронців і випадковий очевидець події. Ще одного чоловіка вбито".

У приміщенні, з якого велася стрілянина, поліцейські знайшли вхід у катакомби, де було виявлено цілий арсенал зброї. Вживаються заходи з її вилучення. Правоохоронці продовжують працювати на місці події.

Читайте також: Стрілянина в Одесі: троє поліцейських поранені, злочинця вбили

За даними джерела у правоохоронних органах, збройний інцидент виник при затриманні поліцією одного з проросійських активістів, близьких до проросійської партії "Родина" Ігоря Маркова. Хоча сам себе 57-річний Валентин Дорошенко називав прибічником "партії Сталіна" і лідером об'єднання ЗУБР.

Під час виборчої кампанії 2010 року він намагався пройти в мери Одеси, а до того рік викликав тодішнього міського голову Едуарда Гурвіца на дуель - прибув до муніципалітету на коні з мечем у руці.

Поліця розшукувала Дорошенка як активного учасника масових безпорядків біля будівлі облУВС з осені 2013 року, коли група активістів проросійської "Родини" вчинила спробу відбити у правоохоронців затриманого Маркова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-