Одеські школярі повертаються за парти, без щеплень не пускатимуть

Одеські школярі повертаються за парти, без щеплень не пускатимуть

Укрінформ
В Одесі школярі, яким зроблено хоча б одне щеплення від кору, почнуть 22 січня заняття в школах. Невакцинованих учнів в школи не допустять - через небезпеку поширення вірусу кору.

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу в міському департаменті охорони здоров'я, пославшись на рекомендацію комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при міськраді.

"Через спалахи захворювання на кір зимові канікули для школярів року подовжено до 22 січня - з урахуванням того, що батькам належало протягом тижня забезпечити необхідну протикорову вакцинацію своїх дітей. Тож у понеділок школярі, які мають принаймні одне щеплення, відновлять навчання у загальноосвітніх закладах, а ті, хто не пройшов вакцинацію, реалізують своє право на отримання освіти, перебуваючи вдома. Навчання буде проводитися дистанційно в інтерактивній формі", - зазначили в мерії.

За словами директора департаменту освіти і науки міськради Олени Буйневич, "після зняття обмежень учителі індивідуально відпрацюють пропущені теми з усіма дітьми - списки невакцинованих дітей підготовлені всіма школами. Дітям, яким виповнилось шість років і які мають лише одне щеплення, належить через місяць пройти другу вакцинацію для забезпечення необхідного рівня захисту від інфекції".

Віце-мер Одеси Світлана Бедрега також поставила завдання профільним структурним підрозділам - посилити заходи щодо забезпечення вакцинації від кору медичних та педагогічних працівників.

Читайте також: На Буковині зареєстрували більше півтисячі випадків захворювання на кір

Усі профілактичні заходи здійснюються у рамках використання бюджетних коштів, виділених на фінансування сфери охорони здоров'я і реалізації міської цільової програми.

Як повідомлялося, до 22 січня було подовжено зимові канікули в Одесі й у 9 сільських районах області, де зафіксовано високий рівень захворюваності на кір. У Лиманському районі, де зареєстровано 19 випадків захворювання на кір, вирішено подовжити канікули у школах до 29 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-