Львівський артист запевнив, що вже не модерує групу

Львівський артист запевнив, що вже не модерує групу "антимайдану" в соцмережах

Укрінформ
Артист Львівської опери Микола Санжаревський, звинувачений у сприянні тердіяльності, справді у 2014 році в соцмережах модерував групу "антимайдану", але запевняє, що вже припинив таку діяльність.

Про це він заявив журналістам, повідомляє ZAXID.NET.

«Я займався адмініструванням одної з другорядних сторінок "антимайдану". В своїх постах я жорстко критикував дії окремих політиків», – сказав артист Львівського театру опери та балету.

За його словами, коли розпочалися бойові дії на Донбасі, він співчував місцевому населенню, тож через давні зв’язки з людьми на окупованих територіях розпочав збір коштів.

«Був медичний працівник, з яким ми були знайомі, бо я гастролював у Донецьку. Він запевняв, що є брак ліків. Я створив ці гаманці. Допомога мала йти для цивільного населення, але я зрозумів, що інші люди можуть використати за іншим призначенням і зупинив цю всю діяльність. Тоді звернувся з запитом на закриття тих гаманців», – пояснив Санжаревський.

Нині він продовжує працювати артистом Львівської опери та арт-директором балетної школи.

«Я закинув всю цю роботу в соціальних мережах і зрозумів, що би не робити в соцмережах, це не є реальним життям і що змінити цю біду, в якій Україна опинилася, просто неможливо. Тому ми сфокусувалися на проектах, які в перспективі допоможуть реінтеграції Донбасу», - заявив Санжаревський.

Читайте також: СБУ провела обшук у соліста Львівської опери через сепаратистський скандал

Інформація про те, що соліст Львівської опери на своїй сторінці у соцмережі "ВКонтакте" поширює дописи від сепаратистських спільнот та відверто підтримує самопроголошені республіки "ЛНР" та "ДНР", з'явилася 9 січня. Першою про це написала одеська журналістка та блогерка Олена Добровольська, надавши скріншоти сторінки Санжаревського. За даними журналістки, чоловік також займався збором грошей для сепаратистських організацій через WebMoney.

Наступного дня після публікації звинувачень керівництво Оперного театру також звернулося з офіційним запитом до СБУ.

Сам Санжаревський заперечив звинувачення у підтримці сепаратистів і невдовзі звернувся до СБУ для проведення перевірки. Він заявляє, що втратив доступ до сторінки у "ВКонтакте" ще у 2014 році.

У вівторок, 16 січня, працівники Служби безпеки України провели обшуки у квартирі Миколи Санжаревського.

Обшук відбувався в рамках раніше відкритого провадження за ст. 258 ч. 3 (сприяння терористичній діяльності). За словами речника управління СБУ у Львівській області Олега Александрова, в помешканні артиста вилучена техніка, яка буде досліджена під час досудового розслідування.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-