Харківський суд арештував мажора за смертельну ДТП на

Харківський суд арештував мажора за смертельну ДТП на "зебрі"

Укрінформ
Київський райсуд Харкова підтримав позицію прокуратури Харківської області та обрав для 18-річного молодика, підозрюваного у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть, та завідомому залишенні постраждалого без допомоги (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України), запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Суд взяв під варту без застави 18-річного водія Toyota, підозрюваного у ДТП на "зебрі", де загинув 17-річний хлопець", - зазначила Дубовик.

За її словами, на суді 18-річний обвинувачений плакав, казав, що винуватий у смерті  хлопця.

"Наразі досудове розслідування триває, проводяться слідчі дії, призначено низку судових експертиз. Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні", - додала Дубовик.

Читайте також: Жахлива ДТП у Харкові: Мажор, який збив насмерть хлопця, кілька років їздив без прав

За її словами, максимальна санкція статей передбачає 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Як повідомляв Укрінформ, 16 січня близько 15:00 у Харкові на вулиці Салтівське шосе водій автомобіля Toyota скоїв наїзд на 17-річного пішохода та поїхав з місця пригоди. За даними медиків, пішохід загинув на місці: удар був такої сили, що хлопець двічі перекинувся в повітрі.

Для пошуку зловмисника на території Харкова був введений план "Пeрeхоплення". Патрульні виявили розшукуваний автомобіль на вулиці Салтівське шосе. Також встановлено та затримано водія: це 18-річний харків'янин.

Як написала у коментарі у Facebook співробітниця патрульної поліції Харкова Ляна Теремкова, "Тігран відомий багатьом патрульним поліцейським і, на жаль, я не знаю поліцейського, який би сказав, що Тігран добре вихований! Дуже часто Тігран приїжджав на допомогу своїм друзям, які потрапляли в ДТП і намагався "вирішити"! Хвалився своїми зв'язками і татом... У школі хлопець запам'ятався тим, що "сміливо погрожував однокласникам ножем і постійно носив у школу травматичну зброю"... Хлопчик з 10-го класу приїжджав в школу на автомобілі, яким керував".

Активісти повідомляють, що тато хлопця - керівник відомої компанії, а Тігран отримав права лише наприкінці грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-