В Одесі звільнили з роботи медиків

В Одесі звільнили з роботи медиків "швидкої", які не надали допомогу хворому

Укрінформ
В Одесі бригада швидкої допомоги, яка була напідпитку і не надала допомогу хворому, звільнена з роботи.

Про це заявив начальник департаменту охорони здоров'я Одеської облдержадміністрації В'ячеслав Полясний, повідомляє ТСН

"Стався обурливий випадок. Сьогодні проведене службове розслідування. І лікар, і фельдшер звільнені за статтею за перебування у нетверезому стані на робочому місці. Лікар відмовився від огляду. У фельдшера 2,2 проміле алкоголю у крові", - сказав Полясний. 

Як повідомлялося, патрульні поліцейські Одеси затримали увечері 16 січня бригаду швидкої допомоги, яка не надала допомоги хворому і чинила спротив поліції

Читайте також: Смерть в очікуванні "швидкої": проти одеських медиків порушили справу

Патрульний викликав "швидку" до залізничного вокзалу, де перебував хворий. Однак лікар і фельдшер не підходили до чоловіка, що потребував допомоги, протягом 20 хвилин. Патрульний сам робив йому штучне дихання та непрямий масаж серця. Коли поліцейський вдруге підійшов до "швидкої", автомобіль прибув до місця, де медики лише констатували смерть чоловіка.

Члени бригади поводилися неадекватно: влаштували штовханину, не реагували на зауваження поліцейських. Викликана на місце події слідчо-оперативна група затримала всю бригаду "швидкої". Примусовий огляд затриманих показав, що лікар і фельдшер були у нетверезому стані (у крові останнього виявлено 2,22 проміле алкоголю).

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 139 (ненадання допомоги медпрацівником хворому) Кримінального кодексу України.

Поліція встановлює особу померлого. Імовірно, він був безхатьком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-