Смерть в очікуванні

Смерть в очікуванні "швидкої": проти одеських медиків порушили справу

Укрінформ
Приморський відділ поліції Одеси порушив кримінальне провадження щодо бригади швидкої допомоги за ненадання допомоги хворому, після після чого той помер поряд із залізничним вокзалом.

Про це повідомив радник очільника ГУНП в Одеській області Руслан Форостяк. 

"За фактом резонансної події за участю бригади швидкої допомоги відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 139 (ненадання допомоги медпрацівником хворому) Кримінального кодексу України", - зазначив Форостяк.

Відомості вносяться до ЄРДР, слідство веде Приморський відділ поліції Одеси.

Читайте також: П'яні та непокорні: в Одесі поліція затримала бригаду "швидкої"

Як повідомлялося, патрульні поліцейські Одеси затримали увечері 16 січня бригаду швидкої допомоги, яка не надала допомоги хворому і вчинила спротив поліції. Патрульний викликав "швидку" до залізничного вокзалу, де перебував хворий. Однак лікар і фельдшер не підходили до людини, що потребувала допомоги, протягом 20 хвилин. Патрульний робив штучне дихання та непрямий масаж серця. А машина швидкої допомоги з бригадою медиків не зрушила з місця. Коли поліцейський вдруге підійшов до них, автомобіль прибув до місця, де медики тільки констатували смерть чоловіка.

Члени бригади поводилися неадекватно: влаштували штовханину, не реагували на зауваження поліцейських. Викликана на місце події слідчо-оперативна група затримали всю бригаду "швидкої", включно з лікарем і фельдшером. Через учинений спротив поліцейським довелось одягти на медиків наручники.

Примусовий огляд затриманих показав, що лікар і фельдшер були у нетверезому стані (у крові останнього виявлено 2,22 проміле алкоголю), тверезим був лише водій машини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-